Programgazda
Artventura logo
Artventura logo

 

A Paradicsom Turisztikai Kulturális és Sport Klub 2000-ben alakult egy régóta együtt túrázó társaságból kulturális és aktív programok szervezésére. Fokozott figyelmet fordítunk a fogyatékos emberek, ezen belül a látássérültek igényeinek kielégítésére. Szabadidős programjaink rendszeres résztvevői vakok és gyengénlátók. Célunk az integráció elősegítése gyakorlati és intellektuális eszközökkel, a rossz társadalmi beidegződések megváltoztatása, a szegregáció megszüntetése, az emberi jogok érvényesítése, a társadalom toleranciaszintjének emelése. Közös rendezvényeket szervezünk kulturális és sportegyesületekkel, intézményekkel. Rendszeresen szervezünk tandemes programokat, ahol a látássérültek ugyanazt a tevékenységet végzik, mint a látok.

Működésünk óta számos projektet sikerrel hajtottunk végre, tapintható tárlatokat, országos túraprogramokat szerveztünk, bonyolítottunk.

Kiemelt rendezvényeink bemutatására intenzív sajtómegjelenést szervezünk, hogy minél többen megismerhessék Magyarországon szinte egyedülálló tevékenységünket. Modellértékű projektjeink tapasztalatait szívesen megosztjuk minden érdeklődővel és támogatjuk hasonló kezdeményezések tervezését, megvalósítását. Az Európai Unió elvei szerint, a társadalom fejlettsége megítélhető abból is, hogy milyen szándékkal fordul a fogyatékkal élők felé. Célunk az, hogy mind szélesebb rétegek, a nyilvánosság mind teljesebb körének figyelmét ráirányítsuk a problémára, elképzeléseink megvalósításával elősegítsük a fogyatékosok életminőségének javulását.

Bővebben
Artventura logo